Unngå kredittkortsvindel

Det er mange i dag som nyter godt av å ha et eller kanskje flere kredittkort. Dette gjør ting litt enklere, når en skal handle i en nettbutikk eller er på ferie i utlandet. Det er mange fordeler med å ha et kredittkort. Men det er dessverre også noen ulemper. Utover ulempen med å måtte betale en del renter og gebyrer, hvis en ikke passer seg, så er det også en mulighet for å bli svindlet. Derfor er det viktig å være oppmerksom når en bruker kredittkortet, spesielt i utlandet.
Vi vil her komme med noen tips og råd, til hva du kan gjøre for å unngå kredittkortsvindel.

  • Aldri gi ut koden din til noen andre. Aldri!
  • Mange får i dag et utall av mail tilsendt, med mange ulike tilbud. Det er ofte i slike situasjoner, at en kredittkortsvindel kan begynne. I dag har disse svindlerne blitt flinkere til å finne metoder for å lure folk. Der er det viktig at man aldri gir ut informasjon om kredittkortet eller seg selv.

556ddbc87bd10

  • Når du bruker kortet på internett, bør en sikre seg at nettsiden har en sikker kobling. Nettsider, som begynner med https:// har gjerne dette. At stedet f.eks. også bruker Verified by Visa, er også et sikkerhetstegn. Ellers gjelder det, så langt det er mulig, å bare bruke kortet på nettsteder en er kjent og fortrolig med. Skal du handle på en ukjent nettside, så kan en finne god informasjon om stedet ved et kjapt søk på Google.
  • Sjekk fakturaen din nøye, når du mottar denne fra kredittkortselskapet. Om det står oppført ukjente beløp, kan dette være et tegn på at noen har fått tak i kortinformasjonen din.  Har du tilgang til dine kontoopplysninger på nett, kan det være lurt å sjekke med jevne mellomrom, om det plutselig skulle dukke opp uventede transaksjoner. Skjer dette, må du melde fra umiddelbart og få sperret kortet.
  • Når du er ute på restaurant, cafe eller bar, er det enkelt for utro tjenere, å kopiere kortinformasjonen din. Derfor, legg aldri igjen kortet ditt i baren. Det er lettvint, men kan også fort bli veldig dyrt.  På cafe eller restaurant, har de fleste i dag mobile kortterminaler og da er det ikke noe problem. Men om servitøren må ta kortet med ut bak for å belaste kortet ditt, lønner det seg å følge litt med. Ikke bør det ta veldig lang tid, og skulle det plutselig dukke opp uventede transaksjoner på kortet, har du en idé om hvor kortinformasjonen kan ha blitt kopiert.
  • Alle dokumenter med kortnummer, personopplysninger og annet, bør makuleres når du ikke trenger dem lenger. Dette er informasjon som kan brukes av svindlere og det er gjerne slike ting som tyver ser etter, om du har uflaks og noen bryter inn i huset eller leiligheten din.
  • Sist, men ikke minst, sørg for at kortet ditt er oppbevart på et trygt sted, spesielt når en er ute blant mye folk. Oppbevar gjerne kortet andre steder enn i lommeboken. Har man flere kort, så ikke ha disse med på samme tid og i alle tilfeller, ikke legg dem på samme sted.